Τα βιβλία μου

Εδώ μπορείς να μάθεις για τα βιβλία μου, καθώς επίσης να τα διαβάσεις δωρεάν.
Θα βρεις επίσης όσα βιβλία μου έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, καθώς και άλλα έργα μυθοπλασίας μου.

Filter

Μεταφρασμένα στα γαλλικά

Filter

Εγκλήματα απάθειας

«Έγκλημα πάθους» αποκαλούν τα ΜΜΕ κάθε δολοφονίας γυναίκας από τον σύζυγο ή σύντροφό της. Το «πάθος» όπλισε το χέρι του δολοφόνου, διαβάζουμε. Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε ότι το πάθος είναι κάτι το όμορφο, κάτι που όλοι θέλουμε να ζήσουμε στη ζωή μας.  Κι έτσι κάπως γίνεται και τα «εγκλήματα πάθους» μετατρέπονται σε υπέρτατη απόδειξη του έρωτα ενός άντρα για μια γυναίκα.

Η κύρια αιτία θανάτου των γυναικών ηλικίας από 16 έως 44 ετών είναι, διεθνώς, η δολοφονία από κάποιο οικείο (αρσενικό) πρόσωπο, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2013. Η δολοφονία από σύντροφο (πρώην ή νυν) αντιστοιχεί στο 40–50% όλων των θανάτων γυναικών στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα δολοφονούνται τέσσερις γυναίκες από τον σύντροφό τους. Στην Ελλάδα δολοφονήθηκαν 19 γυναίκες από τον σύντροφό τους μέσα σε μόνο 10 μήνες, το 2009, όταν γύρισα αυτή την ταινία.

Έφτιαξα αυτή την ταινία μικρού μήκους για να σταματήσουμε να αποκαλούμε αυτές τις γυναικοκτονίες «εγκλήματα πάθους». Είναι εγκλήματα απάθειας – της δικής απάθειας ενώ οι αδερφές μας δολοφονούνται κάθε βδομάδα. Όλες οι ιστορίες που αναφέρονται στην ταινία είναι πραγματικές και έχουν αναπαραχθεί αυτούσια όπως αναφέρθηκαν στον Τύπο.

Unos cuantos piquetitos (μερικά κοψιματάκια) είναι ο τίτλος ενός πίνακα της Φρίντα Κάλο, με τον οποίο μνημονεύει τον φόνο μιας γυναίκας από τον άντρα της, ο οποίος ενώπιον του δικαστή δικαιολογήθηκε ότι της προκάλεσε «μονάχα μερικά κοψιματάκια» (την έσφαξε με σαράντα μαχαιριές).

Γιατί (μη) μ’ αφήνεις να καώ

Το σώμα ως τόπος πόνου σε ένα τοπίο καμένο από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μια σειρά από ποιήματα για το σώμα, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας Πολιτική Ανυπακοή 2016.

Προβολή