Αρθρογραφία

Γιατί δεν μπορώ να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου;

By ΑρθρογραφίαNo Comments

Όταν έχεις ζήσει για πολλά χρόνια σ’ ένα καθεστώς απειλής, είτε επειδή είσαι τρανς, γκέι ή μπάι είτε επειδή μες στο σπίτι σου υπήρχε κακοποίηση ή/και απαξίωση, ακόμα κι όταν καταφέρεις ν’ απεγκλωβιστείς από την απειλή, συχνά παραμένεις για καιρό μετά αδρανής κι ακινητοποιημένος, παθητικός δέκτης των καταστάσεων που σου φέρνει η ζωή.

Ανάγνωση More

Τι συμβαίνει με τα παιδιά των γκέι γονιών;

By Αρθρογραφία, ΛΟΑΤ+No Comments

Όλες οι υπάρχουσες επιστημονικές έρευνες καταλήγουν σε ένα απολύτως ξεκάθαρο πόρισμα: Τα παιδιά δεν παθαίνουν καμία μα καμία ζημιά και δεν έχουν καθόλου περισσότερες πιθανότητες να βγουν γκέι τα ίδια αν έχουν λοατκι γονείς.

Ανάγνωση More

Παιδιά: Ο δούρειος ίππος της σχέσης

By Άλλα, Αρθρογραφία, Οικογενειακές σχέσεις, Σχέσεις, ΨυχοθεραπείαNo Comments

Μια ακόμα πιο επικίνδυνη και ύπουλη απειλή για τις συντροφικές σχέσεις από το εξωσυντροφικό σεξ ή μια παράλληλη σχέση είναι τα παιδιά, επειδή μάλιστα δεν αναγνωρίζονται ως απειλή.

Ανάγνωση More

Η Τίνα Τέρνερ παρηγορεί γκέι αγόρια

By ΑρθρογραφίαNo Comments

Τα καλά κορίτσια παραήταν βαρετά. Τα αγορίστικα στερεότυπα παραήταν άγρια. Τι μας έμενε; Οι δυναμικές γυναίκες, που γεφύρωναν το κενό μέσα στο οποίο φυτοζωούσαμε: ούτε τελείως αγόρια ούτε και κορίτσια.

Ανάγνωση More

Η ψεύτικη γοητεία των στρέιτ αντρών

By Αρθρογραφία, ΛΟΑΤ+No Comments

«Μόνο στρέιτ άντρες ερωτεύομαι!» «Aφού δεν με καυλώνουν οι θηλυπρεπείς, μόνο οι αρρενωποί!» «Θέλω έναν πραγματικό άντρα!» «Αν είναι να πάω με κάποιον θηλυπρεπή, πάω και με γυναίκα»

Ανάγνωση More

Οι κίνδυνοι της ψυχοθεραπείας όταν είσαι γκέι

By Αρθρογραφία, ΛΟΑΤ+No Comments

Δεν αρκεί ο ψυχοθεραπευτής μας να δηλώνει ότι «δεν θεωρεί πρόβλημα την ομοφυλοφιλία». Χωρίς την κατάλληλη ευαισθητοποίηση μπορεί να μας προκαλέσει ζημιά αντί να μας βοηθήσει.

Ανάγνωση More

Γριές αδερφές και άλλες ιστορίες για να είμαστε φρόνιμοι

By Αρθρογραφία, ΛΟΑΤ+

Μια από τις χειρότερες απειλές όταν είμαστε γκέι είναι πως όταν γεράσουμε θα καταλήξουμε απόβλητοι από την κοινωνία, χωρίς φίλους ή οικογένεια, όλο μοναξιά και αρρώστιες – θα πάμε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, σφαγμένοι ή παρατημένοι.

Ανάγνωση More